Vraag gratis een offerte op maat aan

Stel hier uw droombed met advies samen. Klik hier

Welk hoofdkussen past bij jouw slaapgedrag?

15 augustus 2017

Welk hoofdkussen past bij jouw slaapgedrag?

Hoofdkussens zijn verkrijgbaar in talloze vormen en formaten. Laat jij je in je zoektocht naar het perfecte hoofdkussen vooral leiden door de prijs? Niet doen! Het kan je nek, schouders en rug namelijk helemaal niet schelen hoe duur je hoofdkussen is. Hoe je dan wel het ideale hoofdkussen uitkiest? Dat doe je door rekening te houden met je slaaphouding. Lees verder en ontdek meteen wat voor hoofdkussen het beste bij jouw slaapgewoonten past!

Voor elke slaaphouding een hoofdkussen

Een goed hoofdkussen helpt je lichaam om een gezonde houding aan te nemen. Het ondersteunt je hoofd, nek en schouders zodanig dat je nek- en ruggenwervels in een rechte lijn liggen. Om die reden heeft iemand die voornamelijk op z’n zij slaapt een ander kussen nodig dan iemand die op z’n rug of buik slaapt.

Ben jij een zijslaper?

Zijslapers hebben extra ondersteuning nodig tussen de nek en de schouder. Als je een zijslaper bent, past een stevig, dik hoofdkussen het best bij je. Let er wel op dat je hoofd niet te hoog komt te liggen.

Een kussen voor buikslapers

Als je op je buik slaapt, raden onze slaapadviseurs aan om je kussen extra dun te maken. Sommige buikslapers hebben zelfs helemaal geen kussen nodig, althans niet voor onder hun hoofd. Om rugpijn te vermijden, is een dun kussen onder je buik of heupen wel aanbevolen.

Wat als je op je rug slaapt?

Ook rugslapers kunnen beter niet over een nacht ijs gaan, wanneer ze een hoofdkussen kopen. Zij kunnen het best hun kussen middelmatig dik gevuld laten zodat hun hoofd de vulling in hun nek kan duwen voor de broodnodige steun.

Tip voor woelige slapers

Slaap jij nu eens op je rug, dan weer op je zij en word je uiteindelijk op je buik wakker? Voor woelige slapers is het misschien interessanter op zoek te gaan naar de oorzaak van het draaien en keren in je bed omdat dit ook de efficiëntie van je nachtrust enorm beïnvloedt.

Persoonlijk advies

Het kussen van Slaappunt kun je zelf dikker of dunner maken, door meer of minder vulling te gebruiken.  Het wordt immers standaard geleverd met een overschot aan vulling. Wil je meer informatie over het kussen van Slaappunt? Vraag het aan een slaapadviseur!terug naar het overzicht

Een informatieavond van Slaappunt bij u thuis?

  • U krijgt een waardebon van 200 euro die mogelijk oploopt tot zelfs 370 euro.
  • Er hoeft naast jullie slechts 1 ander koppel (of 2 personen) aanwezig te zijn.
  • Uzelf en uw gasten hebben géén enkele koopverplichting.

Een gezellige informatieavond over gezond en heerlijk slapen.
Géén koopavond of –party. Lees hier meer over deze avond.

Boek een informatieavond

Een greep uit onze collectie

Bekijk al onze producten
Slaappunt