FAQ

Slaap. ontwikkelt, maakt en levert voor u prachtige producten met tal van voordelen zowel qua comfort als zorg voor je lichaam en hygiëne. Desalniettemin heeft u mogelijk soms vragen over het gebruik van de producten. Hierin proberen we hieronder een opsomming te maken van de meest gestelde vragen. Zowel voor deze antwoorden als degene op eventuele andere vragen kan u ook altijd contact opnemen met één van onze slaapadviseurs.

Wol
Onderhoud / reinigen
O
P

In principe is niet ontvette wol zelfreinigend. Dit betekent dat enkel stofzuigen volstaat om de wol schoon te houden. Bij vlekken is koud en zuiver water voldoende om de wol te reinigen. Door de wolvetten (lanoline) wordt het vocht verdreven en neemt daarbij het vuil mee naar de oppervlakte. Nadien is het afnemen van de wol met een katoenen doek voldoende (niet schrobben). Om te voorkomen dat de vetten uitgeput geraken, kan je de wol (niet vaker dan eens om de 3 maanden) voorzien van nieuwe vetten (wolwas). De wolwas is te bestellen via uw slaapadviseur.

Gebruik van de wol
O
P

Drie vuistregels zijn hierbij heel belangrijk:

 1. Slaap volledig tussen de wol, dus gebruik onderdeken + bovendeken + kussen
 2. Hoe dichterbij de wol hoe beter.
 3. De wol kan alleen dan optimaal ademen en vocht verwerken als het in combinatie met andere natuurlijke materialen wordt gebruikt.

Dit doet u het beste op de volgende wijze:

 • Gebruik voor uw hoeslakens, dekbedovertrekken en nachtkleding producten van 100% katoen of katoensatijn.
 • Was deze zonder gebruik van wasverzachters. Wasverzachter sluit de katoenvezel af.
 • Vermijd producten met synthetische of polyester toevoegingen, deze ademen niet.
 • Vermijd dikke nachtkleding.
 • Gebruik geen extra molton of kussensloop

Kruipen van de bovendekens
O
P

Elke deken is zo gefabriceerd dat deze naar boven wil kruipen. Is dit niet het geval, dan dient de deken omgedraaid te worden. De deken moet met de 'vleug' naar beneden wijzen.

U kunt dit controleren door:

 • De deken te aaien van het hoofdeinde naar het voeteneinde. Als je met de haren mee strijkt (zoals bij een hond of kat) dan ligt de deken goed.
 • Het label van Slaappunt hoort zich bij het voeteneinde van het bed te bevinden

Verder is het van belang dat u een ruim passend (niet te klein) dekbedovertrek gebruikt, liefst van katoensatijn. En stopt u de deken goed in aan de achterzijde van het bed?

Pluizen van woldek en/of deken
O
P

Het afgeven van pluis uit de wollen deken is een natuurlijk proces en is niet van invloed op de kwaliteit van de deken. Het pluizen wordt na verloop van tijd steeds minder.

Bij een nieuwe deken raden wij aan de deken eerst met de stofzuiger uit te zuigen. Zet hiervoor een zuigmondje op de stofzuigerslang en zuig op lage zuigkracht. Benevel hierna de deken met water door middel van een plantenspuit. Wrijf na met een katoenen doek. Hiermee haalt u veel losse wol weg uit de deken.

Onderdeken past niet meer (Krimp / Rek)
O
P

Door het beslapen van de onderdeken worden de wollenvezels tijdens bewegingen in het bed naar elkaar toe gedrukt. Wij raden aan elke ochtend na het opstaan de onderdeken terug te brengen in vorm en positie.

Vlek op jouw wollen beddengoed?
O
P

Heb je een vlek op je wollen beddengoed? Raadpleeg dan de vlekkenkaart en kom te weten hoe je de vlek het best kan behandelen.

Bekijk de vlekkenkaart.

Lattenbodem
Gebruik / instellen
O
P

Wanneer u voor het eerst gebruik maakt van onze lattenbodem die telkens wordt geïnstalleerd in de standaardinstelling adviseren wij u een gewentijd van 3 weken aan te houden. Heeft u na deze 3 weken nog pijnen of andere vragen neemt u best contact op met uw Slaapadviseur.

Defecten aan dempers / latten / scharnieren / motor
O
P

Neem contact op met uw Slaapadviseur.
Tip: Neem een duidelijke foto van het onderdeel dat defect is en stuur deze door naar uw Slaapadviseur.

Levering
Trapgat
O
P

Wanneer u twijfelt of een bed wel door uw trappengat past, neemt u dan contact op met uw slaapadviseur. Deze helpt u graag verder.

Hulp bij Levering
O
P

Bij het leveren van een Hoofdbord waarderen wij uw hulp bij het navigeren van het hoofdbord door het trappengat. Onze bezorger zorgt voor het tilwerk.

Niet het juiste product ontvangen?
O
P

U neemt het beste hiervoor contact op met uw slaapadviseur.

Wanneer worden de producten geleverd?
O
P

Wij proberen steeds zo snel mogelijk de bestelde goederen te leveren, rekening houdend met beschikbaarheid van de producten en ligging van het leveringsadres. Er dient rekening gehouden te worden met een termijn van 2 à 3 weken voor alle leveringen. Bij bedkaders en omrandingen kan dit uitlopen tot maximaal 8 weken.

Hoe laat worden de producten geleverd?
O
P

In de week voor de levering neemt Slaappunt telefonisch contact met u op om de leverdag en tijdskader met u af te spreken. Het is niet mogelijk hierbij een exact tijdstip af te spreken. Indien gewenst belt onze chauffeur u op de leverdag een half uur van tevoren op om zijn komst aan te kondigen.

Meenemen oude bedmaterialen
O
P

Indien u heeft gekozen voor matrassen, bodems en/of bedomrandingen, worden de oude spullen kosteloos door onze chauffeur meegenomen wanneer ze klaarstaan op de gelijkvloerse verdieping.

Betaalmogelijkheden
O
P

U kunt op de volgende wijzen betalen:

 • Contant bij levering mits met gepast geld.
 • Met de pinpas. Zorg ervoor dat de limiet per pintransactie hoog genoeg staat!
 • Via Europese overschrijving op naam van Slaap. Bv met vermelding van uw klantnummer (vóór levering)
 • Rekeningnummer Slaappunt
  Bnp Paribas Fortis: BE80 0019 0374 9177

FAQ
Kussen
Kussen wordt te dun
O
P

Door het gewicht van het hoofd wordt de binnenvulling (conforelvezel) platgedrukt tijdens onze nachtrust. Daardoor is het heel belangrijk dat het kussen elke ochtend diagonaal wordt opgeschud. Dit wil zeggen dat de overliggende hoeken van het kussen naar elkaar toe geduwd dienen te worden en dan weer terug uit elkaar. Hierdoor wordt er lucht in de conforelvezels geblazen waardoor ze zich weer kunnen openzetten en zo voldoende ondersteuning bieden. Wilt u het kussen stevig opschudden? Stop het binnenkussen (dus zonder de wollen sloop) in een droogtrommel en laat deze een poosje draaien. De temperatuur blijft bij voorkeur hoog, dan blaast de vezel weer op. Wilt u de kussenvulling bijvullen, neemt u dan contact op met uw slaapadviseur.

Reinigen Wollen kussensloop
O
P

Het is voldoende om uw wollen kussensloop regelmatig te benevelen met water, daarna met een katoenen doekje afnemen of stofzuigen. Daarnaast kunt u 2 á 3 keer per jaar uw wollenkussensloop benevelen met wolwas verdund water. Ook daarna neemt u het kussen met een katoenen doekje af.

Matras
Nestvorming
O
P

De zachte materialen zoals de onderdeken, maar ook de toplagen in het matras gaan zich naar je lichaam vormen. Dit heet nestvorming. Je kunt het vergelijken met nieuwe schoenen die je inloopt, daar komt een voetbed in. Met een matras is dat ook zo. Draai regelmatig (minstens elk kwartaal) je matras om, dan kan die zich herstellen. Draai je matras wel zo dat het label van Slaappunt aan het voeteneinde blijft. Des te vaker je het matras draait, des te minder nestvorming je zal ervaren.

Kuilvorming
O
P

Neem contact op met uw Slaapadviseur.

Matras te hard / te zacht
O
P

Neem contact op met uw Slaapadviseur.

Linnengoed
Wasvoorschriften
O
P

Dekbedovertrekken Slaappunt: Wassen op 60 graden. Droger: Lage temperatuur. Strijken: op stand 3

Hoeslakens: Eerste maal wassen met koud water. Wassen met kreukherstellend programma op 60 graden (witte hoeslakens) of 40 graden (gekleurde hoeslakens). Droger: hoge temperatuur. Strijken: op stand 2

Maatvoering
O
P

Onze dekbedovertrekken zijn zo groot gemaakt waardoor deze na krimp altijd om onze dekens blijven passen. Neemt u voor de juiste maatvoering in uw situatie contact op met uw slaapadviseur.

Waarborgen
Wol
O
P

Slaappunt verleent, gerekend vanaf de factuurdatum, de volgende waarborgen:

 • 5 jaar bij het uitvallen van wol bij dekens en kussens
 • 5 jaar bij kussens op de kwaliteit van de vulling

Matras
O
P

Slaappunt verleent, gerekend na factuurdatum, 10 jaar lang de volgende waarborgen:

 • Productiefouten
 • Lossen van naden en verlijmingen
 • Kuilvorming (let op: niet te verwarren met nestvorming. Dit is een normaal verschijnsel)
 • Schimmelvorming van binnenuit
 • Inzakken van de zijkanten van het matras

Lattenbodems
O
P

Slaappunt verleent, gerekend na factuurdatum, 10 jaar lang de volgende waarborgen:

 • Materiaalfouten
 • Constructiefouten

De waarborg bestaat uit het vervangen van onderdelen of goederen die door Slaappunt als gebrekkig worden beschouwd. Eventuele herstelling of vervanging heeft geen verlenging van de garantietermijn tot gevolg.