Wollen dekbedden, duurzaam comfort voor een verkwikkende slaap

Een goede nachtrust begint met comfort en duurzaamheid. Onze collectie wollen dekbedden combineert het heerlijke gewicht van een wollen deken en het gebruiksgemak van een dekbed. Onze wollen dekbedden zijn gemaakt van lavalan®, een innovatieve isolatie die volledig vervaardigd is uit natuurlijke vezels zoals zuivere wol en maïs. Ontdek waarom ze de beste keuze zijn voor een verkwikkende slaap.

Wollen dekbedden Lavalan® 100% natuurlijk, 100% functioneel, 100% duurzaam

Onze wollen dekbedden onderscheiden zich door het gebruik van lavalan®, een unieke en duurzame isolatie gemaakt van wol en maïs.  De naam ‘Lavalan’ is afgeleid van het Latijnse woord voor wasbare wol, wat precies beschrijft wat dit dekbed zo bijzonder maakt.

Hoewel het wordt aanbevolen om het zo min mogelijk te wassen en alleen op een zacht programma, geeft lavalan® je de vrijheid om je dekbed zelf te wassen, zodat je altijd in een fris bed kunt slapen.

Wollen dekbedden

Maar wat maakt Lavalan® wollen dekbedden zo speciaal?

Hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar

Wol is van nature hernieuwbaar en volledig biologisch afbreekbaar. Dit betekent dat onze wollen dekbedden niet alleen goed zijn voor jou, maar ook voor onze planeet.
Het productieproces van lavalan® is ontworpen met het oog op duurzaamheid.

Fijne structuur en zacht textielgevoel

De lavalan® -padding heeft een fijne structuur en een zacht textielgevoel, waardoor het uitermate geschikt is voor gebruik in dekbedden. Het voelt heerlijk aan op de huid en biedt het comfort waar je naar verlangt tijdens je slaap, zelfs zonder laken.

Monomateriaal isolatie

Lavalan®is een monomateriaal isolatie, wat betekent dat het gemakkelijk kan worden gerecycled aan het einde van de levenscyclus van het product.
Dit draagt bij aan een duurzamere toekomst, waarin afval wordt verminderd en materialen opnieuw worden gebruikt.

Het perfecte dekbed voor een verkwikkende slaap

Onze collectie wollen dekbedden biedt je de perfecte slaapomgeving.  Ze zijn ontworpen om je warm te houden in de winter en koel in de zomer.  De natuurlijke vochtregulerende eigenschappen van wol zorgen ervoor dat je altijd comfortabel slaapt, ongeacht het seizoen.

Het gewicht van onze wollen dekbedden is vergelijkbaar met dat van een wollen deken, wat zorgt voor een knus gevoel zonder dat je oververhit raakt.  De duurzame lavalan®-isolatie biedt uitzonderlijke warmte-isolatie, terwijl het ademend vermogen van wol ervoor zorgt dat je het niet te warm krijgt.

 • Geborgenheid en zachtheid
  Onze dekbedden geven je een ongekend gevoel van geborgenheid dankzij hun zachtheid en gewicht. Resultaat? Een diepere en meer ontspannen slaap dan wat dan ook.
 • Snel vochtverwerkend
  Wol staat bekend als ‘s werelds snelst vochtverwerkende vezel. Dit betekent dat je tijdens je slaap kunt genieten van een comfortabel en hygiënisch slaapklimaat.
Ervaar hoe het is om (h)eerlijk en ontspannen te slapen

Ultiem comfort en veelzijdig

 • Twee dikke dekens in één
  Elk deken bestaat uit twee dekbedden met dezelfde dikte (250 g/m²), die aan elkaar zijn bevestigd met deelbare ritsen aan de twee zijkanten. Dit betekent dat je de dekens afzonderlijk kunt gebruiken voor ultieme flexibiliteit in warme en koele nachten.
  Interessant voor alle seizoenen.
 • Op maat verkrijgbaar
  We begrijpen dat iedereen unieke behoeften heeft. Daarom bieden we onze dekens op maat aan, zowel in eenpersoons- als tweepersoonsuitvoeringen. Ook houden we er rekening mee of je een los laken of een dekbedovertrek gebruikt.
Wollen dekbedden

Actieve Vochtverwerking

Wol heeft de unieke eigenschap om vocht actief te verwerken. In de zomer, wanneer je meer zweet, kan wol dit vocht snel opnemen en afvoeren, waardoor je lichaam droog en comfortabel blijft. Dit draagt bij aan een hygiënisch slaapklimaat en voorkomt ongemakkelijke nachten waarin je bezweet wakker wordt.

Niet enkel wanneer het koud is

Wollen dekens hebben de unieke eigenschap dat ze zowel in de winter als in de zomer een optimaal slaapklimaat bieden.

Winterwarmte

In de winter houden onze wollen dekens je heerlijk warm en comfortabel. De dikke lagen wol bieden isolatie en houden je lichaamswarmte vast. Het gevoel van geborgenheid en het gewicht van de dekens dragen bij aan een diepere slaap, zelfs als het buiten vriest.

Zomerse Verkoeling

Maar wat onze wollen dekens echt bijzonder maakt, is hun vermogen om je in de zomer koel te houden. Wol is namelijk de enige vezel die je ook beschermt tegen de hitte van je kamer.
Het natuurlijke vermogen van wol om vocht te reguleren, zorgt ervoor dat je bed in de zomer langer koel aanvoelt. Het is een zegen voor degenen die het snel te warm hebben en ‘s nachts willen genieten van een aangename temperatuur.

Want iedereen verdient Slaap. Punt.

Na de eerste nacht onder een wollen deken wou je dat je dit al sneller ontdekt had.
De combinatie met een wollen onderdeken en een wollen hoofdkussen is uiteraard nóg beter.

Wollen dekbedden