Je hoofdkussen: de sleutel tot een verkwikkende slaap

Een goede nachtrust begint met het juiste hoofdkussen. Bij Slaap. begrijpen we de waarde van een kwalitatief hoofdkussen en de impact ervan op je slaapkwaliteit. Onze hoofdkussens combineren een veerkrachtige vulling met geweldige wollen slopen. Die zorgen voor ongeëvenaarde ondersteuning en comfort, terwijl ze je kussen op volume houden en aangenaam koel blijven. Onze hoofdkussens zijn de perfecte aanvulling voor je slaapcomfort en zorgen mee voor een verkwikkende nachtrust.

Mag ik je kussen?

Wanneer je het uiterste stukje van je rug, want dat zijn je nek en hoofd absoluut, niet gaat ondersteunen kan dit niet enkel nekpijn tot gevolg hebben, maar doorstralen naar je volledige rug. Sterker nog, aangezien alle zenuwen van je lichaam kruisen in je nek net onder je schedel, kan het gebruik van een verkeerd hoofdkussen gevolgen hebben van je kleine teen tot het puntje van je neus.

Mag ik je kussen?
Slaap. biedt een kussen opgebouwd uit 2 componenten. Enerzijds een veerkrachtige vulling die ondersteuning aan je nekwervel biedt en dewelke we voor de meeste mensen voorzien van teveel vulling. Maar je vindt ook een ritssluiting terug in het kussen waarmee je de dikte van je kussen helemaal zelf kan bepalen.

Anderzijds schakelen we onze sterspeler opnieuw in, de vulling wordt voorzien van een wollen sloop die ervoor zorgt dat uw kussen droog blijft aanvoelen en alle vocht gelijk verwerkt kan worden. Voor een allergievrije nacht op een lekker dik en zacht kussen.

U krijgt zelfs 5 jaar garantie dat die bekende gele kringen op je kussen niet verschijnen.

Want iedereen verdient Slaap. Punt.

Het belang van een goed hoofdkussen

Een goed hoofdkussen is niet zomaar een accessoire in je bed. Het is een cruciaal onderdeel van een goede nachtrust.  De ondersteuning aan je nek en hoofd hebben een grote invloed op je algehele gezondheid.  Ons lichaam is een complex systeem en de wervels in onze nek spelen hierin een centrale rol.

Slechte ondersteuning kan niet alleen leiden tot nekpijn, maar ook tot rugpijn en andere gezondheidsproblemen. Bovendien kruisen alle zenuwbanen in ons lichaam in de nek. De gevolgen van een verkeerd hoofdkussen kunnen zich verspreiden van je kleine teen tot het puntje van je neus.

Slaap. heeft dit begrepen en biedt een hoofdkussen dat is opgebouwd uit twee essentiële componenten:

1. Veerkrachtige vulling

Onze kussens zijn voorzien van een veerkrachtige vulling uit holle en elastische polyester vezels die optimale ondersteuning bieden aan je nekwervels. Deze holle vulling vermijdt samenklitten en verstikken van de vezels.
Wat ons onderscheidt, is dat we eerder te veel vulling per kussen  voorzien.
Waarom? Omdat we geloven in maatwerk.
Elk individu is uniek en verdient een hoofdkussen dat perfect bij zijn slaapbehoeften past.
Daarom hebben onze kussens een katoenen tijk met ritssluiting waarmee je de dikte van je kussen helemaal zelf kan aanpassen.

2. Geweldige wollen slopen

Maar daar stopt het niet.
Onze geheime troef is de geweldige wollen sloop waarmee we de hoofdkussens omhullen.
Deze sloop zorgt ervoor dat je kussen altijd droog aanvoelt en dat vocht onmiddellijk wordt verwerkt.
Zo kan je genieten van een allergievrije nacht op een lekker dik en zacht kussen.
Ook voor het onderhoud zijn deze wollen kussenslopen interessant. Omdat de wol het vocht niet opneemt, maar verwerkt ontstaan er ook geen gele kringen. We geven jou hiervoor zelfs 5 jaar garantie.

De magie van Australische merinowol

De kwaliteit van onze geweldige wollen slopen is te danken aan de Australische merinowol.
Australië biedt de ideale omstandigheden voor het fokken van merinoschapen, en daarom is de wol van de hoogste kwaliteit en heeft het de fijnste natuurlijke haren.
Deze wol is ook niet chemisch gereinigd en niet ontvet waardoor alle heilzame eigenschappen behouden blijven.

  1. Uitstekende vochtverwerking

Australische merinowol heeft het vermogen om vocht te reguleren als geen ander materiaal. Het kan tot 35 keer meer vocht opnemen dan katoen. Dit betekent dat je hoofdkussen altijd droog blijft, ongeacht hoeveel je zweet tijdens de nacht.
Zweten doen we altijd. Gelukkig maar.
Of je er tijdens de nachtrust last van hebt, hangt onder andere ook af van het materiaal waaruit je kussen gemaakt is.

  1. Optimaal slaapklimaat

Merinowol past zich aan de omgevingstemperatuur aan, waardoor je hoofd koel blijft in de zomer en warm in de winter. Dit zorgt voor een optimaal slaapklimaat en voorkomt dat je wakker wordt van overmatige hitte of kou.

  1. Huidvriendelijk en allergievrij

Merinowol is hypoallergeen en huidvriendelijk.
Het minimaliseert allergische reacties en huidaandoeningen zoals eczeem. Hierdoor kan je zonder zorgen slapen.

Onderhoud van je hoofdkussen

De geweldige wollen sloop is niet alleen een troef voor je slaapcomfort, maar ook voor het behoud van je kussen.  Het is zelfreinigend dankzij de natuurlijke vetten in de wol.  Regelmatig stofzuigen van de sloop is voldoende om deze in optimale conditie te houden.

Als je een grondige reiniging wilt uitvoeren, kun je eenvoudig koud water vernevelen over de wol, en de sloop zal zichzelf reinigen. Zolang je het kussen niet wast, gaat het ongeveer 10 jaar mee.

Tip voor een goede slaaphouding

Leg je kussen op je schouder en niet je schouder op je kussen. Zorg dat je schouder onder de kussenrand ligt. Zo geeft het kussen de perfecte steun. Schud je kussen ook iedere ochtend op voor een mooie verdeling van de vulling.

Met een hoofdkussen van Slaap. kies je voor ultiem comfort, ondersteuning en hygiëne. Eén nacht slapen op ons hoofdkussen en je wou dat je het al eerder aanschafte. We zijn zelfs zo overtuigd van de kwaliteit dat je we je een garantie geven van 5 jaar op het niet verschijnen van gele vlekken op je kussen.

Ja, ik wil met een fris hoofd én goed ondersteund slapen

Want iedereen verdient Slaap. Punt.