Matrassen

Een goede nachtrust is van onschatbare waarde.  Het heeft niet alleen invloed op hoe je je voelt bij het ontwaken, maar ook op je gezondheid en levenskwaliteit.

Bij Slaap. begrijpen we het belang van een goede nachtrust. Daarom hebben we een matras ontwikkeld die niet alleen aangenaam zacht aanvoelt, maar ook een veerkrachtige kern heeft die optimale ondersteuning biedt.

Klasse van de kenner

Onze matras wordt geprezen door kenners van slaapcomfort. Eén matras voor iedereen – dit is ons motto.  Weg met keuzestress en twijfels.  En we nemen de volledige verantwoordelijkheid voor jouw keuze.

Klasse van de kenner
Klasse van de kenner

Innovatieve pocketvering

Wat maakt onze matras uniek?

Het antwoord is onze innovatieve geneste pocketvering.
Deze pocketvering varieert in veerlengte en biedt een ongeziene combinatie van heerlijk slaapcomfort en opperste ondersteuning.  De vering zet de druk die jij op je matras uitoefent om in tegendruk, zodat je exact de ondersteuning krijgt die je nodig hebt, ongeacht veranderingen in je lichaamsgewicht.

Je kunt gerust zijn – de foute keuze is praktisch onmogelijk, zeker met de juiste begeleiding van een erkend Slaap. adviseur en de combinatie met een goede beddenbodem.

Natuurlijke materialen

Onze matras bestaat voor 100% uit ademende en natuurlijke materialen. Dit maakt onze matras jouw trouwe (bed)partner die zorgt voor een comfortabele en gezonde nachtrust gedurende minstens 10 jaar.

Uniek is ook dat onze matras behoort tot de weinige matrassen op de markt met het prestigieuze Woolmark kwaliteitslabel. Dit label kregen wij toegekend omdat we de meest zuivere Australische merinoswol verwerken in de tijk of omhulling van onze matras.

Een matras voor het leven

Bij Slaap. hechten we veel waarde aan duurzaamheid. Daarom is onze matras ontworpen om minstens 10 jaar mee te gaan, wat betekent dat je langdurig van je investering kunt genieten.
Maar daar stopt het niet.

We bieden standaard een garantie van 10 jaar op de steun, de naden en de verlijmingen van onze matrassen. Deze garantie is een belofte aan onze klanten dat we achter de kwaliteit van onze producten staan.

Eén matras voor iedereen

Waarom hebben wij maar één type matras in ons gamma?
Eenvoudig. Omdat wij geloven dat een goede matras voor iedereen een goede matras is. Onze lichamen veranderen in de loop der jaren. Een matras op maat van een persoon in een bepaalde fase in zijn leven kan bijvoorbeeld na 5 jaar niet meer goed aanvoelen omdat het lichaam van de persoon veranderd is. Onze matras past zich voortdurend aan.

Het geheim zit dus in ons unieke ontwerp. Onze matras is ontworpen om de druk op twee belangrijke punten, namelijk de schouders en heupen, te verminderen. Dit zorgt voor een goede ondersteuning, ongeacht je lichaamsbouw.

Een ‘andere’ matras

Onze matras is speciaal ontworpen om aan al jouw slaapbehoeften te voldoen.
Hierin onderscheiden wij ons.

 • Binnenveringsmatras
  Onze matras is geschikt voor iedereen ongeacht de lichaamsbouw.  De veren die ons genest verensysteem zitten, bieden de juiste tegendruk en ondersteuning evengoed voor wie 50 kilo of 100 kilo weegt. Veren geven de steun die andere materialen niet kunnen geven.
 • Duurzaamheid
  Onze matras is ontworpen om minstens 10 jaar mee te gaan, wat betekent dat je van je investering lang kan genieten. Wij geven zelfs een garantie van 10 jaar op de steun, de naden en de verlijmingen.
 • Comfortabele toplaag
  Onze matras heeft een zachte toplaag, zodat je het gevoel hebt dat je IN je matras ligt en niet gewoon op de matras.
 • Ventilatie
  Ventilatie is van cruciaal belang voor de levensduur van je matras. Daarom gebruiken we ademende natuurlijke materialen zoals merino wol en zorgen we ervoor dat de matras voldoende kan ventileren.
 • Schimmelvrij
  Onze matrassen zijn schimmelvrij dankzij de materialen en de constructie. Zo blijf je droog en gezond slapen. Geen vieze randen op de matras.
 • Individuele matrassen
  We bieden steeds twee aparte matrassen aan, ook voor een tweepersoonsbed omdat iedereen zijn eigen matras verdient. Dit zorgt voor persoonlijk comfort en voorkomt verstoring van de partner tijdens de slaap.
 • Onderhoud
  Om ervoor te zorgen dat je matras zijn comfort behoudt, raden we aan om de matras minstens om de drie maanden om te draaien langs de lange as. Dit zorgt ervoor dat de matras zich correct naar je lichaam vormt en je langer van je slaapervaring kunt genieten.
 • Woolmark Label
  Onze matrassen zijn voorzien van het Woolmark Label, wat betekent dat we gebruikmaken van 100% natuurlijke merino wol uit Australië. Dit materiaal reguleert vocht en zorgt voor een comfortabele slaap.

Kies voor Slaap. en geniet van de slaapervaring die jij verdient.

Hieronder een antwoord op de meest voorkomende vragen van onze klanten. Heb je nog ander vragen, neem dan zeker contact met ons op.

Wanneer moet je een matras vernieuwen?
O
P

Een matras moet voldoende steun bieden, dat is het belangrijkste criterium om te overwegen of je je matras moet vervangen. Maar dat is niet alles.

Als je 's morgens moeër wakker wordt dan wanneer je 's avonds in bed kroop, of als je 's ochtends pijn ervaart waar je overdag geen last van hebt, is het misschien tijd voor een nieuwe matras.

Een eenvoudige test om te zien of je matras nog voldoende steun biedt, is door deze in de lengte rechtop te zetten. Als de matras licht buigt, hoef je je nog geen zorgen te maken. Maar als de matras ter hoogte van de heupen knikt, is de steun onvoldoende.

Hoe is onze matras opgebouwd?
O
P

Van binnen naar buiten bestaat onze matras uit verschillende natuurlijk componenten:

 1. Pocketveren: genest in honingraatvorm geplaatst, afwisselend hoge en lage veren
 2. Omranding van veer met 8 cm ademend schuim
 3. Wolvlies als drukverdeler
 4. Comfortlaag van 3 cm uit 100% ademend rubber
 5. Laag klasse 1 merinowol met Woolmark Label
 6. Anti-schimmel vlies
 7. Tijk in 100% natuurlijke damast

Al deze componenten zorgen ervoor dat de matras zelfventilerend is en vochtwerend.

Droog slapen?
O
P

Niemand kan stoppen met zweten, zweten is immers een gezond fysiologisch proces. Maar je kan wel stoppen met slapen in je eigen zweet.

Wist je dat een volwassen persoon ongeveer 1,5 liter zweet verliest per nacht?
Minstens een halve liter zweet in je slaapsysteem blijft zitten?
In je matras, de lakens, het (dons)deken…
Stel je voor.
Als dit vocht niet wordt afgevoerd, kan het schimmel en huisstofmijt veroorzaken.

De niet-ontvette merinowol van de Australische schapen en lammeren is 100% natuurlijk. De wol neemt het vocht op maar de vetten stoten dit terug af en verwerken dit. Niet-ontvette merinowol is een van de hoofdbestanddelen van onze matras en ook van de (onder)dekens en kussens.

We hebben vaak de neiging om ons bed te beschermen tegen het vocht.
En dat heeft net het tegenovergestelde effect.
Slaap. kiest resoluut voor ademende materialen.
Ook de veren helpen mee aan de goede ventilatie.

Be(d)geleiding voor de perfecte nachtrust

Bij Slaap. begrijpen we dat een matras niet op zichzelf staat.  We verkopen enkel matrassen wanneer we weten welke beddenbodem eronder ligt. Dit zorgt voor de beste ondersteuning en comfort voor jouw slaapbehoeften. Daarom komen we trouwens ook bij jou thuis langs om jouw huidige manier van slapen te checken.

Kortom, bij Slaap. hebben we de perfecte matras ontworpen voor een goede nachtrust.  Onze matras biedt comfort, duurzaamheid en een gezonde slaapomgeving.  We begrijpen dat een goede nachtrust van onschatbare waarde is, en we zijn er trots op dat we deze ervaring kunnen bieden aan onze klanten.

Ik wens meer info

Met onze unieke matras hoef je je geen zorgen te maken over keuzestress. De matras past zich aan jouw behoeften aan en biedt de perfecte ondersteuning. Of je nu aankomt of afvalt, onze matras zorgt ervoor dat je altijd comfortabel slaapt.

De matras is een investering in je gezondheid en welzijn, en we staan volledig achter de kwaliteit, daarom krijg jij ook 10 jaar garantie.

Het is tijd om te kiezen voor een goede nachtrust.
Want iedereen verdient Slaap. Punt.