Vraag gratis een offerte op maat aan

Stel hier uw droombed met advies samen. Klik hier

5 tips om je slaapkamer in te richten voor een betere nachtrust

29 augustus 2017

5 tips om je slaapkamer in te richten voor een betere nachtrust

Wil je beter slapen? Er zijn heel wat maatregelen die je kunt nemen om je nachtrust te bevorderen. Een goede slaapkamerinrichting is daar één van. Wij maken je wegwijs!    

1. De juiste temperatuur

Te koud is niet goed en te warm is dat evenmin. Daar moet je van uitgaan wanneer je de temperatuur in je slaapkamer regelt. Zeventien graden is ideaal om te slapen. Als je het te warm hebt, begin je te zweten in bed. Heb je het te koud, dan verstoort dat je nachtrust.

De juiste temperatuur vinden is vaak oefenen. Je verwarming in de winter even aanzetten kan, maar vermijd dat de temperatuur te hoog oploopt. Het omgekeerde geldt als je het raam openzet bij koude temperaturen.

2. Een rustgevende omgeving

We laten allemaal weleens kleren of andere spullen in onze slaapkamer rondslingeren. Toch is een netjes opgeruimde kamer beter als je goed wil slapen. Je bent je er misschien niet van bewust, maar een rommelige slaapkamer heeft wel degelijk een impact op je gemoed, en dus ook op je nachtrust.

Een minimale lichtinval en een geluidsarme omgeving zijn ook twee belangrijke aspecten van een rustgevende ruimte. Gordijnen of rolluiken en een goede akoestische isolatie zijn geen overbodige luxe.

3. Een optimale luchtkwaliteit

Een slaapkamer waarin de lucht te droog of te vochtig is, heeft een negatieve impact op je slaapcomfort. Een vochtigheidsgraad tussen 60 en 80 procent is ideaal. Ventileren is de boodschap. Zeker wanner je ‘s morgens wakker wordt, is het zaak om je slaapkamer goed te luchten. Je kunt het raam van je slaapkamer gewoon openzetten, maar tegenwoordig bestaan er ook ventilatiesystemen die de luchtvochtigheid in je hele huis regelen.

4. Je slaapkamer inrichten: creëer een harmonieus geheel

Je slaapkamer inrichten draait voornamelijk rond het creëren van een rustgevend en harmonieus geheel. Kleuren spelen hierbij een belangrijke rol. Je doet er goed aan om zachte kleuren te gebruiken, zoals luchtige pasteltinten en koele blauwtinten. Maar ook warme kleuren zoals bruin- en beigetinten doen het uitstekend op slaapkamermuren.

5. Het juiste beddengoed

Beddengoed moet zacht aanvoelen en gemaakt zijn van kwalitatief natuurlijk materiaal. Op die manier gaat je slaapcomfort er zienderogen op vooruit. Het is trouwens funest voor de ventilatie van je beddengoed om ze te wassen met wasverzachter.

Tip: je slaapkamer inrichten is één ding, ergonomisch slapen is minstens even belangrijk.terug naar het overzicht

Een informatieavond van Slaappunt bij u thuis?

  • U krijgt een waardebon van 200 euro die mogelijk oploopt tot zelfs 370 euro.
  • Er hoeft naast jullie slechts 1 ander koppel (of 2 personen) aanwezig te zijn.
  • Uzelf en uw gasten hebben géén enkele koopverplichting.

Een gezellige informatieavond over gezond en heerlijk slapen.
Géén koopavond of –party. Lees hier meer over deze avond.

Boek een informatieavond

Een greep uit onze collectie

Bekijk al onze producten
Slaappunt