Vraag gratis een offerte op maat aan

Stel hier uw droombed met advies samen. Klik hier

Hoe werkt een lattenbodem? En voldoet de jouwe wel?

1 augustus 2017

Hoe werkt een lattenbodem? En voldoet de jouwe wel?

Een kwalitatief goed matras en een hoofdkussen dat perfect bij je slaaphouding past, zijn cruciaal voor een goede nachtrust. Maar hoe zeker ben jij van je lattenbodem? Een belangrijke vraag, want je lichaam geniet ’s nachts alleen van een optimale ondersteuning als ook je lattenbodem z’n steentje bijdraagt. Dit artikel neemt de werking van lattenbodems onder de loep en legt uit waar je zeker op moet letten wanneer je een nieuwe bedbodem wil kopen.

Schokdemper voor je lichaam én je matras

De latten van een goede lattenbodem zijn licht gebogen en hebben op die manier een verende werking waarmee ze je lichaamsbewegingen efficiënt opvangen. Zo zorgen ze niet alleen voor een gezonde slaaphouding, maar zorgen ze er ook voor dat je matras langer meegaat. De meeste goede lattenbodems zijn gemaakt van beukenhout en hebben 25 tot 30 latten. Er bestaan ook lattenbodems met minder latten, maar die zijn niet geschikt. Bij meer latten komt de ventilatie in het gedrang en worden de latten afzonderlijk te zwak. Bij een lattenbodem langer dan 200 cm heb je vanzelfsprekend ook meer latten.

De ene lattenbodem is de andere niet

De eenvoudigste lattenbodems doen weinig meer dan je matras een tijdje dragen. Lattenbodems van hogere kwaliteit ondersteunen en ontspannen daarentegen ook je lichaam op een ergonomisch verantwoorde manier. Ze hebben beweeglijke latten, zodat ze perfect inspelen op je slaaphouding en de vorm van je lichaam. Ze zijn ook vaak verkrijgbaar in een verstelbare variant zodat je desgewenst rechtop kan zitten of je benen kan laten rusten.

Twijfel je of jouw matras en bodem voldoen? Vraag je slaapadviseur om meer informatie.terug naar het overzicht

Een informatieavond van Slaappunt bij u thuis?

  • U krijgt een waardebon van 200 euro die mogelijk oploopt tot zelfs 370 euro.
  • Er hoeft naast jullie slechts 1 ander koppel (of 2 personen) aanwezig te zijn.
  • Uzelf en uw gasten hebben géén enkele koopverplichting.

Een gezellige informatieavond over gezond en heerlijk slapen.
Géén koopavond of –party. Lees hier meer over deze avond.

Boek een informatieavond

Een greep uit onze collectie

Bekijk al onze producten
Slaappunt