Vraag gratis een offerte op maat aan

Stel hier uw droombed met advies samen. Klik hier

3 gewoontes die je helpen om beter te slapen

20 juni 2017

3 gewoontes die je helpen om beter te slapen

In een drukke, stressvolle periode lukt het ons allemaal weleens moeilijk om de slaap te vatten. Maar wat als je weken of zelfs maanden achter elkaar slecht slaapt? In dat geval kun je de oorzaak vaak zoeken in je levensstijl. Wist je bijvoorbeeld dat voeding het slaapritme sterk beïnvloedt? En dat het geen kwaad kan om dagelijks enkele vaste slaapgewoontes aan te houden, als je beter wil slapen? Deze drie slaaptips zijn alvast de moeite van het uitproberen waard!

1. Weet wat je eet (en drinkt)

Dat cafeïne niet bepaald bevorderlijk is voor de nachtrust, hoeven we je wellicht niet te vertellen. Om beter te slapen, kun je dat kopje koffie na het avondeten maar beter laten staan. Andere voedingsmiddelen die je slaap negatief beïnvloeden:

Tip: eet vier tot vijf uur voor het slapengaan niets meer. Zo komt je maag tot rust en word je ’s morgens wakker met een gezonde eetlust en zin om aan de dag te beginnen.

2. Beter slapen dankzij mentale rust

De hele dag door wordt ons brein geprikkeld,  bijvoorbeeld door e-mails, updates op Facebook, chatberichtjes, en andere digitale prikkels. Om écht te ontspannen, kun je je smartphone beter op tijd uitschakelen. Neem een warm bad of doe ontspanningsoefeningen voor het slapengaan. Je brein zal je dankbaar zijn (en je lichaam trouwens ook)!

3. Bewegen helpt (maar doe het overdag)

Dagelijks een halfuurtje bewegen: veel moeite kost dat niet, toch? Een eindje fietsen, lopend je boodschappen doen, wandelen met de hond, … Een halfuur beweging is vrij makkelijk in te plannen. Sport je intensief? Doe dat dan niet té laat op de avond. De adrenaline giert dan nog door je lijf als je wil gaan slapen. En dat maakt inslapen moeilijker.terug naar het overzicht

Een informatieavond van Slaappunt bij u thuis?

  • U krijgt een waardebon van 200 euro die mogelijk oploopt tot zelfs 370 euro.
  • Er hoeft naast jullie slechts 1 ander koppel (of 2 personen) aanwezig te zijn.
  • Uzelf en uw gasten hebben géén enkele koopverplichting.

Een gezellige informatieavond over gezond en heerlijk slapen.
Géén koopavond of –party. Lees hier meer over deze avond.

Boek een informatieavond

Een greep uit onze collectie

Bekijk al onze producten
Slaappunt