Vraag gratis een offerte op maat aan

Stel hier uw droombed met advies samen. Klik hier

Ergonomisch slapen: het principe van druk en tegendruk

23 mei 2017

Ergonomisch slapen: het principe van druk en tegendruk

Een verkeerde slaaphouding heeft invloed op je nachtrust en weerhoudt je ervan om fit aan de dag te beginnen. Wat is jouw favoriete slaaphouding? En is dat ook de beste? Dat lees je hier.

Ergonomisch slapen: welke slaaphouding is de beste?

Als je slaaphouding de natuurlijke S-vorm van je wervelkolom volgt, is de druk op je rug het laagst. Het spreekt dus voor zich dat, in ergonomisch opzicht, de slaaphouding in zijligging de beste optie is. Slaap je op je rug? Ook dan belast je je lichaam relatief weinig. Als je daarentegen op je buik slaapt, belast je wél je hoofd, nek en rug. Dat komt doordat je nek de hele nacht gedraaid ligt en je rug gaat doorhangen.

Vermijd een te hard matras

Zo speelt je matras een cruciale rol als het gaat over ergonomisch slapen. Vroeger werd gedacht dat een harde ondergrond goed was om je rug te ondersteunen. Maar een te hard matras zorgt voor een te grote druk op je schouders en heupen. Zo is het zelfs niet comfortabel om in de ideale zijligging te slapen. Bovendien krijgt de onderrug niet voldoende ondersteuning. Daardoor wordt bij buikslapers de onderrug te hol, terwijl bij rugslapers de onderrug te recht zal zijn.

Vermijd een te zacht matras

Een te zacht matras kan daarnaast ook funeste gevolgen hebben voor de gezondheid van je rug. Doordat je rug te weinig steun krijgt, zakt je bekken diep door. Je wervelkolom komt gekneld te zitten en wordt te zwaar belast.

Eigenschappen van een goed matras

Wat zijn de eigenschappen van een goed matras? Een ergonomisch matras is zowel comfortabel (zacht) als stevig (hard), het bestaat namelijk uit verschillende onderdelen. Zo moet je matras voldoende ondersteuning bieden aan je onderrug en hoofd, waardoor je ruggengraat – als je op je zij ligt – recht komt te liggen. Dit kan door gebruik te maken van een duurzame binnenvering. Het ideale matras past zich ook aan elke slaappositie en het lichaamsgewicht aan. Dit door gebruik te maken van uiterst comfortabele, natuurlijke materialen in de afwerking. Ook als je op je rug of buik slaapt! Kun je zo’n ergonomisch matras goed gebruiken? Ontdek dan ons matras op deze website!terug naar het overzicht

Een informatieavond van Slaappunt bij u thuis?

  • U krijgt een waardebon van 200 euro die mogelijk oploopt tot zelfs 370 euro.
  • Er hoeft naast jullie slechts 1 ander koppel (of 2 personen) aanwezig te zijn.
  • Uzelf en uw gasten hebben géén enkele koopverplichting.

Een gezellige informatieavond over gezond en heerlijk slapen.
Géén koopavond of –party. Lees hier meer over deze avond.

Boek een informatieavond

Een greep uit onze collectie

Bekijk al onze producten
Slaappunt