Vraag gratis een offerte op maat aan

Stel hier uw droombed met advies samen. Klik hier

Waarom je bed ’s nachts vaak nat aanvoelt…

9 mei 2017

Waarom je bed ’s nachts vaak nat aanvoelt…

Wij zweten allemaal ’s nachts. Gemiddeld verliezen we zo’n 25 centiliter vocht per nacht. Als het vocht op de juiste manier wordt afgevoerd, hoef je je er geen zorgen om te maken. Tegen de morgen ben je genoeg uitgerust. In het andere geval – vocht dat niet of onvoldoende wordt afgevoerd – krijgt huisstofmijt vrij spel en zal je matras minder lang meegaan. Droog slapen is dus de boodschap!

Wanneer je bed veel vocht te verwerken krijgt

Als je extra veel zou zweten in bed, kan het vocht zich opstapelen tussen de lakens. De oorzaken kunnen talrijk zijn: hogere temperaturen, een verstoorde hormonale huishouding, infecties, het gebruik van medicijnen, slaapapneu, fysieke inspanningen voor het slapengaan, etc. Wanneer je ‘s nachts sterker transpireert, kun je het slaapcomfort alleen waarborgen door het zweet sneller af te voeren. Bovendien zijn je matras en beddengoed dan minder onderhevig aan vochtslijtage, omdat het vocht niet stil blijft staan.

Vochtregulatie tijdens het slapen

Regulatie van vocht is van groot belang voor de levensduur van je matras en beddengoed. Het zweet dat je ’s nachts verliest, moet dus worden afgevoerd. Bovendien moet het vochtgehalte in je bed beperkt worden tot een absoluut minimum om allergische reacties op huisstofmijt te voorkomen. Huisstofmijt is namelijk talrijk aanwezig in je bed en gedijt het beste in vochtige omgevingen. Op zich is de huisstofmijt geen probleem. Het wordt wel problematisch als ze uitwerpselen achterlaat, want die veroorzaken allergische reacties. Hoe sneller het nachtelijk zweet wordt afgevoerd, hoe minder risico je loopt op huisstofmijt allergie.

Hoe kan je zweet het snelst worden verwerkt?

In eerste instantie moet je natuurlijke kwaliteitsproducten zoals merinowol gebruiken. Wol van het bekende merinoschaap neemt het transpiratievocht op en stoot het geleidelijk af waardoor het verdampt. Merinowol heeft heel dunne haartjes. Hoe dunner de haartjes, hoe sneller het vocht verdampt. Op die manier gebeurt de vochtregulatie heel wat sneller dan bij andere wolsoorten. Wollen dekens zijn een must om nachtelijk zweten het hoofd te bieden. Voor deze wol, natuurlijk in z’n onbewerkte vorm, is men slechts uiterst zelden allergisch.terug naar het overzicht

Een informatieavond van Slaappunt bij u thuis?

  • U krijgt een waardebon van 200 euro die mogelijk oploopt tot zelfs 370 euro.
  • Er hoeft naast jullie slechts 1 ander koppel (of 2 personen) aanwezig te zijn.
  • Uzelf en uw gasten hebben géén enkele koopverplichting.

Een gezellige informatieavond over gezond en heerlijk slapen.
Géén koopavond of –party. Lees hier meer over deze avond.

Boek een informatieavond

Een greep uit onze collectie

Bekijk al onze producten
Slaappunt